top of page

Specialistische behandelingen

Schimmelnagel Diagnostiek.


Schimmelnagels vormen een veel voorkomende en cosmetisch onprettige aandoening.


Behandeling is vaak lastig en tijdrovend. Allereerst is het van belang d.m.v de juiste diagnose vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van een schimmelinfectie. Dit kan door een klein stukje nagel of huidschilfers op te sturen naar een Medisch Micro-biologisch Laboratorium.

N.a.v. de uitslag zal vervolgens een

individueel behandelplan worden opgesteld.

Behandelplan Schimmelnagels

Veel producten en behandelmethodes werken onvoldoende of hebben ongewenste bijwerkingen.

Sinds enige tijd werken wij met de unieke producten van de Manuka (Leptospermum scoparium) uit de East Cape van Nieuw Zeeland waarmee wij, in combinatie met de professionele verzorging door onze gespecialiseerde pedicures, veelal goede resultaten bereiken.

Deze specifieke Manuka producten zijn vele malen effectiever en bestrijden een breder scala aan bacterieën en schimmels dan soortgelijke producten.

De producten worden bovendien voortdurend getest op zuiverheid, samenstelling en werkzaamheid en hebben dan ook een UMF Licentie ® verkregen.

Essentieel voor succes is wél het strikt volgen van het behandelplan.


Een uitstekend alternatief is de behandeling met Pedique Silver Plus, waarbij direct een fraai cosmetisch resultaat bereikt wordt, in combinatie met actieve bestrijding van de schimmelinfectie.

Heeft u een probleem met o.a. een schimmelnagel, heeft u een vervormde of beschadigde nagel, of wilt u uw teennagels esthetisch verfraaien?

Zoek dan niet verder en vraag onze pedicures naar de mogelijkheden. 

Preventie

Voorkom infectie:

  • Transpiratie vocht! : wissel regelmatig schoenen en sokken.
  • Geen kunststof schoenen of kleding.
  • Geen knellend schoeisel.
  • Droog uw voeten goed af, vooral tussen en onder de tenen,
  • Gebruik weinig zeep of shampoo, e.d., hiermee lost u nl het dunne vetlaagje op dat de natuurlijke bescherming van de huid vormt.
  • Schimmels zijn besmettelijk!!
  • Draag in zwembaden, sauna's, sporthallen e.d. altijd slippers.
bottom of page